Make your own free website on Tripod.com

Etusivu

Alkusanat

Tarina

Lapsuus ja nuoruus

Opiskelu Torniossa

Työelämään
Takaisin Tornioon
Helsinki
Nykyhetki

Linkit


  

 

Opiskelu Torniossa

Kun yläaste oli onnellisesti ohi menin opiskelemaan Tornioon kauppaopistoon. Tällöin muutin myös eka kertaa pois kotoa soluasuntoon. Kämppikseni oli Tervolasta kotoisin oleva poika rinnakkaiselta luokalta. Meillä ei ollut muuta yhteistä kuin huone. Perusjaksolla minulla oli pari tyttöä kavereina, joista toiseen vähän ihastuinkin. Luokalla olevat muut pojat tunsivat ennalta toisensa, joten heidän joukkoon en sopeutunut, olivat myös tyyliltään erilaisia.

Seuraavana vuonna tutustuin heti pariin tyttöön, eli Ankiin ja Pia'an. Luokallani oli myös hyvin muodikas ja hyvännäköinen poika, jonka kanssa meninkin juttelemaan ensimmäisen päivän iltana, kun törmäsimme kirjastossa. Siitä alkoi myös minun ja Timon välinen ystävyys. Me neljä oltiin räiskyvä porukka koulussa, jossa tahtoi olla jo -90 luvun alun juppiporukkaa salkkuineen. Päivät kuluivat mukavasti ja vietimme iltaisin myös paljon aikaa yhdessä, silloin tosin Pian tilalle tuli Anne, joka oli Ankin kaveri.

Tuolloin olin muuttanut jo toiseen asuntoon asumaan, joka oli vain minun käytössäni. Tuo aika oli minulle todella antoisaa ja mukavaa, sitä voisi muistella vaikka kuinka paljon! Tyylini alkoin myös vaihtua, kun otin mallia Timon tyylistä. Timo kun kävi shoppailemassa HM:llä Luulajassa ja minunkin piti yrittää olla viimisen muodin mukainen, tosin silloin oli tyytyminen Tornion Seppälään.

Kävin viikonloppuisin yleensä kotona ja sieltä Pellon Ponnella discossa. Musiikkimakuni oli jo tuota aikaisemmin ollut jo pop-painotteista, mutta sitten puri disco-kärpänen lopullisesti. Olin niitä harvoja poikia jotka silloin uskalsivat tanssia ja kehityinkin siinä aika hyväksi. Olin Ponnella myös aina selvinpäin, mitä monet jo ihmettelivät.

Koska olin aika ujo, peitin sen olemalla viilipytty, joten minua luultiin ylpeäksi. Tytöt uskaltautuivat juttelemaan vain parin promillen kännissä, eli fritsuja ei ilmestynyt kaulalle. Toisaalta samalla itsetuntoni nousi huimasti ja aloin sietää omaa olemustani sentään jotenkin. Ensimmäiset pussailusessiot koin Ponnen portailla aivan erityyppisen tytön kanssa. Tyttö oli hevari ja kun otin puhelinnumeron, niin seuraavana päivänä tajusin, että ei ehkä olla samalla aaltopituudella ja soitinkin että jos ei jatkettaisikaan enää. Se tosin kävi hyvinkin kun tyttö seurusteli, mutta oli vähän retkahtanut kun oli mennyt heikosti... huh helpotti.

Ensimmäiset kännit tuli otettua vasta 17-vuotiaana, nössö kun olin ollut sitä aiemmin. Tämä tapahtui juuri ennen kuin täytin täydet 18 vuotta. Kun pääsy ravintolaan oli laillista, niin siellä myös käytiin joka torstai. Paikkana oli Nelsson (nykyään Paradise) Torniossa ja tietysti yläkerran disco. Silloin piti muutama paukku ottaa silloin tällöin, mutta hirmukännejä tuli harvoin otettua. Tutustuin myös paljon uusiin ihmisiin ja kaikki olivat kyllä tyttöjä. Kaikki tutustumiset jäivät täysin kaveri asteelle, eli en tuolloinkaan seurustellut.

Katselin poikia oikein mielläni, mutta en oikein halunnut hyväksyä sitä, enkä siis ajatellut asiaa sen enempää. Aloin myös epäilemään Timoa homoksi, vaikka asiasta ei silloin vielä puhuttu kun Timo seurusteli kuitenkin välillä tyttöjen kanssa. Minua se ei kuitenkaan häirinnyt, eikä meidän välillä ollut kuitenkaan mitään jännitystä ja sähköä niin sitä ei tarvinnut senkään takia ajatella. Liikkuin Timon kanssa kuin majakka ja perävaunu luontevasti. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan ja kun opiskelu loppui, niin muutin takaisin kotipaikkakunnalle. Timo muutti Helsinkiin, Pia ja Anne jäivät Tornioon kuten myös Anki, joka kuitenkin pian muutti Pelloon.

eteenpäin...